2016-ųjų Panevėžio jubiliejai

LR Seimas 2016-uosius paskelbė Bibliotekų, Vietos bendruomenių, Saulės mūšio ir tarpukario LR Prezidento Kazio Griniaus metais.

Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos interneto svetainės (www.pavb.lt) rubrikoje Panevėžio kraštas jau galima rasti ateinančiais metais Panevėžyje minėtinas datas. Į jubiliejinių datų kalendorių įtrauktos asmenų, įstaigų, organizacijų, svarbesnių kultūrinių ir istorinių įvykių, susijusių su Panevėžiu, sukaktys. Kalendorine tvarka pateikta virš 100 personalijų, kurių paiešką palengvins sudarytas abėcėlinis personalijų sąrašas.

Iš gausybės kalendoriuje pateiktų sukakčių norėtųsi paminėti mūsų bibliotekai reikšmingas datas.

2016 m. gruodžio 1 d. sukaks 95 metai, kai Panevėžyje prie „Aido“ kultūros draugijos įkurtas Centrinio Valstybės knygyno Panevėžio skyrius. Tai buvo Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos pradžia.

Kitais metais minėsime 155-ąsias rašytojos, pedagogės ir visuomenės veikėjos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimimo metines. Dar vienai Bibliotekai svarbiai asmenybei – LR užsienio reikalų ministrui Juozui Urbšiui – 120. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Juozo Urbšio visuomeninės minties ir kultūros centras šiam jubiliejui paminėti organizuoja respublikinį vyresniųjų klasių mokinių rašinio ir esė konkursą. 2016-aisiais savo veiklos 20-metį minės Juozo Miltinio palikimo studijų centras.

Virtualiame kalendoriuje pateikiama trumpa informacija apie asmenis, įvykius. Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės į Krašto kultūros dokumentavimo skyrių.

Informaciją parengė
Aušra Veličkienė
Krašto kultūros dokumentavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė
ausra.velickiene@pavb.lt