Stasio Eidrigevičiaus piešinys

Dailininko Stasio Eidrigevičiaus kolekcijos naujienos

Papildyta dailininko Stasio Eidrigevičiaus asmeninė kolekcija, kaupiama Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje nuo 1991 m. Šį kartą tai ne tik knygos ir žurnalai su Stasio iliustracijomis.

Tai ir jo kurti plakatai, ir atvirukai, ir visa Stasio Eidrigevičiaus dalyvavimo 17-oje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje informacinė bei originali kūrybos medžiaga.

Vilniaus knygų mugėje, debiutuodamas kaip rašytojas, Stasys Eidrigevičius pristatė knygą „Giedanti gaidžio galva“ (Vilnius: Apostrofa, 2016), buvo demonstruojami filmai apie jį „Buzkaši – stepių daina / Bouzkachi, le chant des steppes“ (rež. Jacques Debs, 2008, Prancūzija, Uzbekistanas), „Penkios novelės apie Stasį“ (rež. V. V. Landsbergis, 1994), „Svečiuose pas save / Gościem u siebie“ (rež. A. Biedrzyski, 2009). Vyko teatrinis Stasio Eidrigevičiaus piešimo performansas „Mamos linija“ bei kūrybinė erdvė „Duoną raikanti linija“. Nuo šiol bibliotekoje bus saugoma visa šių renginių ir aktyvių edukacinių veiklų informacinė-reklaminė medžiaga – originalūs autoriniai darbai (12), sukurti Knygų mugės metu bei poemos ir filmų pristatymo renginių reklaminiai plakatai (65), kurių dalis – taip pat originalūs, nes papildyti Stasio piešiniais.

Didelė dalis Stasio Eidrigevičiaus kolekcijos dokumentų, saugomų bibliotekoje, jau sutvarkyta. Šios kolekcijos knygų, plakatų, atvirukų aprašus galite rasti bibliotekos interneto puslapyje esančiame elektroniniame kataloge, paieškos lauke „Katalogo sritis“ pasirinkę Stasio Eidrigevičiaus kolekciją.

Iliustracija: Stasys Eidrigevičius. Piešinys „Filmas rodomas šiandien 14 val – buvo vakar“. 2016. 02. 27–28.

Informaciją parengė
Audronė Palionienė
Retų knygų ir rankraščių skyriaus vedėja
audrone.palioniene@pavb.lt