Juozo Miltinio namuose – drąsi moksleivių kūryba

Spalio 9 d. (pirmadienį) 15 val. Juozo Miltinio palikimo studijų centre (Algirdo g. 54–19) atidaroma drąsi, laisva ir ryški paroda „Dailės ir teatro sąsajos moksleivių kūryboje“ – savo dailės kūrinius, skirtus režisieriui Juozui Miltiniui ir jo teatrui, pristatys Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos moksleiviai.

Parodoje eksponuojami grafikos ir tapybos darbai, kuriuose jaunieji autoriai per simbolius ir vaizdinius įprasmina režisieriaus Juozo Miltinio atminimą bei savitai atskleidžia dailės ir teatro sąsajas.

Pavasarį pradėtas tęstinis Juozo Miltinio palikimo studijų centro projektas „Dviejų kultūrų sąsaja fotografijoje ir ekslibrise“ per kultūrą ir meną suartino ne tik dvi tautas – Lietuvą ir Latviją, bet kūrybiniam dialogui susiejo ir skirtingas kartas. Latvijos menininkų Inos Intos Lininios-Ozolinios ir Imanto Ozolinio, bendravusių su režisieriumi Juozu Miltiniu ir jo aktoriais, fotografija ir ekslibrisai, eksponuoti J. Miltinio centre Teatro dienai, paskatino jaunuosius kūrėjus prisiliesti prie garsaus režisieriaus legendos.

Gimnazistai kūrybines ir edukacines užduotis atliko susipažinę su režisieriaus palikimu, apsilankę Juozo Miltinio palikimo studijų centro parodose su mokytojais Grasilda Indriūniene, Daiva Laurinavičiene, Vydmantu Mačiuliu ir Henriku Mazūru.

Renginio metu smuiku grieš Vytauto Mikalausko menų gimnazijos moksleivės Ugnė Viržonytė ir Gabrielė Šmidtaitė (mokytoja Inga Ūsienė).

Šioje persipynusių menų šventėje kviečiame dalyvauti ir moksleivius, ir mokytojus, ir visus, kurie myli ir brangina teatrą, dailę, muziką.

Iliustracijoje – E. Židonytės kūrybinis darbas.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Juozo Miltinio palikimo studijų centro informacija