Režisieriaus palikimas modernios visuomenės poreikiams

Šiais metais Juozo Miltinio gimtadienį Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka mini visuomenei pristatydama inovatyviai ir šiuolaikiškai atnaujintą ekspoziciją Juozo Miltinio palikimo studijų centre, į kurį lankytojai kviečiami nuo rugsėjo 6 dienos.

Naujai suprojektuota ekspozicija kviečia prisiminti teatro istoriją, naudojant informacines technologijas pažvelgti į J. Miltinio asmenybę, gyvenimą, dramos studiją, veikusią teatre, pamatyti, kaip gimsta režisieriaus ir aktoriaus bendras kūrinys – spektaklis.

UAB „Ekspobalta“ kūrybos direktorius, dailininkas Saulius Valiusbendrą su komanda įgyvendintą kūrybinį projektą pristato taip: „Kurdami naują ekspoziciją Juozo Miltinio palikimo studijų centre atidžiai analizavome situaciją, bandydami suderinti dvi viena kitai kiek prieštaraujančias užduotis – iš vienos pusės buvo būtina išsaugoti autentišką režisieriaus gyvento buto dvasią bei interjero detales, tuo pačiu sukurti erdves ir zonas, skatinančias lankytojus atrasti bei studijuoti gilesnius šio garsaus kūrėjo asmenybės klodus.

Siekėme įrengti kuo paprasčiau transformuojamas erdves įvairaus pobūdžio renginiams, kur tilptų didesnis kiekis lankytojų. Čia galima rengti paskaitas, pokalbius, aptarimus, įrengtos ir kurti bei improvizuoti skatinančios zonos.

Nežiūrint labai mažos tokioms užduotims erdvės, stengėmės sukurti lyg kokį „keltą“ – bent šiek tiek teatro scenos magiją pristatančius elementus: prasiskleidžiančios užuolaidos, ryški priešpriešinė šviesa, aplodismentai …“

Režisierius Juozas Miltinis yra sakęs: „Nežinau, kuo mane patraukė teatras – ir neapvylė. Gal, kad ten galima viską atrasti, ten metaforiškai galima viskuo būti – ir šventuoju, ir karaliumi, gali su Dievu kalbėtis ir velnią apgauti… Gali, kaip su keltu ir į dangų pakilti, ir į pragarą nusileisti“.

Tad apsilankykite ir leiskimės į teatrališką kelionę. Grupės kviečiamos registruotis tel. 8 45 436 989, mob. tel. +370 616 19168.

Ekspozicijos atnaujinimo darbus atliko UAB „Ekspobalta“.

Projektą „Režisieriaus palikimas modernios visuomenės poreikiams“ remia Lietuvos kultūros taryba.

Lietuvos kultūros tarybos logotipas

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Juozo Miltinio palikimo studijų centro informacija