Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto kūrėjai interaktyvioje kelionėje

Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka įgyvendindama projektą „Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto kūrėjai interaktyvioje kelionėje“ sukūrė interaktyvų Panevėžio rajono lankytinų vietų žemėlapį.

Interaktyvus žemėlapio tikslas – sukurti efektyvų ir patrauklų edukacinį produktą, remiantis naujausiais IT sprendimais. Sugeneruoti QR kodai atvaizduoti žemėlapyje ir sumontuoti prie Panevėžio krašto garsių kūrėjų objektų, kuriuose gimė, gyveno, kūrė žmonės, palikę pėdsaką Lietuvos istorijoje. Atsižvelgiant į jaunų žmonių poreikius ir aktyviausiai naudojamas priemones, produktas pritaikytas mobiliesiems įrenginiams. Nuskenavus QR kodą, mobiliajame telefone ar planšetėje virtualus gidas vaizdo, garso ir 360º virtualių nuotraukų arba 360º virtualios filmuotos medžiagos pagalba supažindina lankytojus su žymiais Panevėžio krašto kūrėjais.

Interaktyvus žemėlapis ir visa informacija patalpinta Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos svetainėje: http://www.panrbiblioteka.lt/interaktyvi-kelione/

Projektas buvo pristatomas Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, rajono kaimų bibliotekose, „EXPO Aukštaitija 2018“. Džiugu, kad sulaukėme didelio Panevėžio krašto gyventojų ir svečių susidomėjimo.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija