Tradicija, užauginusi ne vieną kartą: profesionalių teatrų festivalis „Vaidiname žemdirbiams“

Prezidentas Valdas Adamkus savo knygoje rašė: „Tauta be kultūros – kaip medis be šaknų“. Rokiškyje teatrinio medžio šaknys – itin tvirtos, nes turtinga krašto teatrine istorija garsėjantis miestas šiais metais kviečia į jubiliejinį – jau XXXV-ąjį visoje šalyje žinomą profesionalių teatrų festivalį „Vaidiname žemdirbiams“.

Festivalis lydimas minties jog… teatras kaip duona: pamaitinantis pavargusias mintis, (pa)mokantis ir ugdantis, visada reikalingas. Ketvirtį amžiaus vykstantis festivalis – svarbiausias Rokiškio kultūrinio gyvenimo reiškinys, tradicija, puoselėjama ir perduodama iš kartos į kartą. Kaip duona… Kaip penas meno ir kultūros mylėtojams, jos puoselėtojams, „užauginęs“ ne vieną aktorių ir žiūrovų kartą.

Lietuvos kultūriniu reiškiniu tapęs festivalis laukia svečių ir ištikimų teatro mylėtojų kovo 5–24 d. Rokiškio kultūros centre. Mėnesio trukmės festivalio repertuare – daugiau nei 20 žinomiausių šalies režisierių ir naujausių teatrų pastatymų. Plačiau apie festivalį: http://rokiskiokc.lt/repertuaras.html

AINA informacija