Projektas „Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto objektai interaktyvioje kelionėje“

Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka antrus metus vykdo projektą „Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto objektai interaktyvioje kelionėje“. Pirmuoju etapu buvo sukurtas interaktyvus žemėlapis, kuriame pažymėta 11 rajono lankytinų objektų. Prie objektų pastatytos lentelės su QR kodais. Lankytojams labai patiko tokiu būdu rasti informaciją.

Šiais metais projektas pratęstas ir žemėlapis papildytas dar 11 objektų,  prie objektų taip pat pastatytos QR kodų lentelės, o medžiaga apie šiuos objektus yra bibliotekos puslapyje. Kai kurie objektai mažai kam buvo girdėti – tai Raguvos kino muziejus, Lėktuvų muziejus. Kiti objektai, kad ir žinomi, tačiau pristatomi žemėlapyje atspindi visą Panevėžio rajono lankytinų vietų panoramą.

Žemėlapyje pristatomi: Bistrampolio muziejus, Linų muziejus, Kalėdinių žaisliukų muziejus, Lėktuvų muziejus, Raguvos kino muziejus, Apžvalgos bokštas Krekenavoje, Senasis Ramygalos malūnas, Naudvario dvaro sodyba, Smilgių etnografinė sodyba, Pašilių stumbrynas, Upytės piliakalnis. Žemėlapis išsiplėtė, o lankytojai aktyviai lanko objektus. Objektus rasite čia: http://www.panrbiblioteka.lt/interaktyvi-kelione/
   
Kaip ir pernai, šiemet vėl kviečiame žaisti interaktyvų žaidimą, aplankyti naujus objektus, nusifotografuoti prie jų ir atsiųsti mums savo nuotraukas. Žaidimas vyks iki lapkričio 1 d. Pasibaigus žaidimui rinksime įdomiausius lankytojų atsiliepimus, bei apdovanosime žaidimo dalyvius.

Su atnaujintu žemėlapiu galima buvo susipažinti parodoje „Expo Aukštaitija 2019“, o šiuo metu žemėlapis eksponuojamas Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitykloje. Lankykite gražiausias Panevėžio rajono vietas ir sužinokite daugiau apie jas.

Projektas dalinai finansuotas Lietuvos kultūros tarybos ir Panevėžio rajono savivaldybės

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija