Naujos nuotraukos e. bibliotekoje „Pasvalia“

Kraštietis radioelektronikos inžinierius, Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios vargonininko Jono Benediktavičiaus sūnus, Algimantas Benediktavičius Pasvalio krašto kultūros paveldo elektroninei bibliotekai Pasvalia padovanojo daugiau kaip trisdešimt skaitmeninių nuotraukų.

Jose užfiksuoti Pasvalio miesto, Petro Vileišio gimnazijos vaizdai ir įsimintinos datos, nuotraukų pateikėjo šeimos gyvenimo akimirkos.

Trumpa Algimanto Benediktavičiaus biografija

Algimantas Benediktavičius gimė 1945 m. Pasvalyje, vargonininko Jono Benediktavičiaus ir namų šeimininkės Eleonoros Benediktavičienės šeimoje. Šeimoje dar augo sesuo Eleonora, broliai Liudas ir Vytautas, kurie lankė Pasvalio gimnaziją (dabar Pasvalio Petro Vileišio gimnazija). Eleonora Benediktavičienė ne tik rūpinosi namų ruoša, vaikų auginimu, bet ir aktyviai dalyvavo bažnyčios komitetų veikloje, įvairiuose būreliuose, vaidindavo spektakliuose, kurių vienas iš organizatorių buvo jos vyras Jonas Benediktavičius. Algimantas Benediktavičius 1968 m. baigė Kauno Politechnikos Institutą (dabar Kauno Technikos Universitetas). Dabar gyvena Vilniuje. Vargonininkas Jonas Benediktavičius atsikraustė į Pasvalį iš Troškūnų (Anykščių r.) 1937 m. ir čia vargonininkavo iki 1949 m. Paskui su visa šeima išvyko gyventi į Šiaulius.

Maloniai kviečiame peržiūrėti nuotraukas.

Informaciją parengė
Toma Mikalajūnaitė
Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė