Mūsų krašto žymiausiems skirta virtuali galerija

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka parengė visų laikų žymiausių Panevėžio kraštiečių biografijų rinkinį  – „Panevėžio šlovės alėja: žymiausieji kraštiečiai“. Jame pristatomi 135 asmenys, savo darbais daug nusipelnę Lietuvai ir jos žmonėms – mokslininkai, menininkai, literatūros kūrėjai, politikai, sportininkai, medikai bei kitų sričių atstovai. Tai žmonės, gimę Panevėžyje ar dabartinio Panevėžio rajono ribose, arba čia apsigyvenę ir savo darbais garsinę mūsų kraštą. Vyriausias galerijoje – 1800 metais gimęs dailininkas Kanutas Ruseckas, jauniausias – plaukikas Danas Rapšys, šių metų gegužės 21 dieną šventęs savo 25-metį.

Asmenybes pristatančiuose straipsniuose – jų pagrindiniai biografiniai faktai, darbai, veiklos bei pasiekimai, pelnyti apdovanojimai, o mus jau palikusiųjų – duomenys apie jų atminimo įamžinimą. Apie kiekvieną asmenį parengtas ir svarbesnės literatūros sąrašas.

„Panevėžio šlovės alėja“ – iki šiol išsamiausias tokio pobūdžio žymiausius mūsų kraštiečius pristatantis biografijų rinkinys.

Apie „Panevėžio šlovės alėją“ GNTV reportaže.

Kviečiame domėtis.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Krašto kultūros paveldo sklaidos skyriaus informacija