Naujas informacinis-edukacinis kompiuterinis terminalas Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje

Pasibaigus karantinui, Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos lankytojai turės progą pamatyti ir išbandyti naują informacinį-edukacinį kompiuterinį terminalą, kuriame interaktyviai pateikiama mūsų bibliotekoje daugiau nei per aštuonis dešimtmečius sukaupta vertinga kraštotyrinė medžiaga.

Pasvalio kraštas turtingas žymiais, iškiliais žmonėmis, garsiais savo pasiekimais ir darbais ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Terminale rasite virtualų kraštiečių biografijų sąvadą („Pažink kraštiečius“).

Bibliotekos lankytojai ir miesto svečiai naudodamiesi terminalu sužinos ar papildys turimas žinias apie Pasvalį, perskaitę informacinį straipsnį „Apie Pasvalio kraštą“ ir žaisdami: dėliodami trijų sudėtingumo lygių dėlionę „Surink savo kraštą“;  išmėgindami Bendrąją ir Žaibo viktorinas („Pažink Pasvalio kraštą“).

Projekto idėja – „Krašto galerijoje“ įrengti informacinį-edukacinį kompiuterinį terminalą ir per jame įdiegtas elektronines paslaugas naujoviškai pateikti visuomenei bibliotekoje sukauptą vertingą kraštotyrinę medžiagą – kilo iš noro skatinti pastaruoju metu mažėjantį (ypač jaunimo) knygų skaitomumą, domėjimąsi savo kraštu ir kraštiečiais, norėta kūrybiškai populiarinti gimtojo krašto istorijos išteklius bei iškilių kraštiečių asmenybes.

Informacinį-edukacinį kompiuterinį terminalą rasite Pasvalio M. Katiliškio viešosios bibliotekos „Krašto galerijoje“ (Vytauto Didžiojo a. 7, Pasvalys, II a.).

Terminalas bibliotekoje įrengtas 2020 metais įgyvendinus projektą „Per kraštiečių raštą pažink savo kraštą“, kurį iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Parengta pagal Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informaciją