Skaitmeniname vertingus Jono Meko dokumentus

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Regioninį skaitmeninimo skyrių pasiekė unikalūs kultūros paveldo dokumentai iš Biržų, Jono Meko rankraščių fondo. Džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami prisidėti prie pasaulinio lygio avangardinio meno kūrėjo paveldo sklaidos. 

Skaitmeninimo darbams buvo pristatyti net 574  dokumentai: laiškai, kvietimai, skelbimai, vizitinės kortelės, J. Mekui adresuoti sveikinimų atvirukai, paties menininko laiškai ir straipsnių apie kūrėją iškarpos iš Lietuvos bei JAV periodinių leidinių. 

Tarp gautų dokumentų gausu laiškų ir sveikinimo atvirukų, kuriuos rašė įvairūs žymūs Lietuvos žmonės.  Radome Vytauto V. Landsbergio, Vlado Dautarto, Algimanto Maceinos, Česlovo Kudabos, Jono Vaitkaus, Sigutės Trimakaitės-Kunčienės, Henriko Šablevičiaus, Icchoko Mero, Skirmanto Valiulio menininkui adresuotos korespondencijos. Ypatingai nudžiugino, kad aptikome ir mūsų kolegės, poetės Elvyros Pažemeckaitės sveikinimo atviruką ir laišką, rašytą J. Mekui.

Suskaitmeninti dokumentai papildys Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos skaitmeninę kolekciją ir taps viešai prieinama šios bibliotekos internetinėje svetainėje. 

Besidominčius menininko palikimu kviečiame aplankyti mūsų portalo parengtą išsamų Jono Meko informacinį archyvą.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija