Minime Broniaus Babkausko 100-metį

Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje parengta literatūros paroda „Teatras – kaip pasaulėvaizdžio formuotojas“, skirta dvejoms svarbioms Panevėžio dramos teatro datoms. Šimtas metų sukanka tragiško likimo aktoriui Broniui Babkauskui.

Bronius Babkauskas – kino ir teatro aktorius, režisieriaus Juozo Miltinio mokinys, vienas iš talentingiausių Panevėžio dramos teatro aktorių. Šiame teatre dirbo nuo pat įkūrimo – 1940 m. Per 35 kūrybinio darbo metus teatre sukūrė daugiau kaip 100 vaidmenų. Vaidyba išsiskyrė nuoširdumu, emocingumu, įtaiga ir žavėjo tiek jauną, tiek seną žiūrovą. V. Zabarauskas yra pastebėjęs: „Teatro kritikai rašė, kad B. Babkauskas užgimęs teatro aktorius, kad jo kūrybinė biografija – tai Panevėžio dramos teatro istorija“.

Reikšmingą datą mini ir Juozo Miltinio dramos teatras – kovo 15-ąją prieš 80 metų buvo parodytas pirmasis spektaklis – N. Pogodino „Sidabrinis slėnis“, kuriuo Panevėžio teatras pradėjo įspūdingą ir nepakartojamą kūrybos kelią, išgarsinusį teatrą toli už Lietuvos ribų.

Kviečiame į biblioteką pamatyti ne tik šią, bet ir kitas veikiančias parodas, pasižvalgyti po knygų lentynas.

Informaciją parengė
Regina Murmokaitė
Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka