Bibliotekoje netrukus atsiras asmeninė filosofo Arvydo Šliogerio knygų kolekcija

Džiaugiamės sulaukę ypatingos dovanos – daugiau kaip 600 knygų iš vieno iškiliausių šiuolaikinių Lietuvos filosofų Arvydo Šliogerio asmeninės bibliotekos. Šią be galo vertingą dovaną Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai patikėjo filosofo žmona Zita Šliogerienė. Knygos bus susistemintos ir taps skaitytojams prieinamos kaip asmeninė A. Šliogerio kolekcija.

Pasak Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus vadovės Gretos Kėvelaitienės, ši dovana yra nepaprastai didelė ir reikšminga ne tik mūsų bibliotekai, bet ir visai Lietuvai. „Iš Panevėžio kilęs filosofas, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys, habilituotas humanitarinių mokslų daktaras, ilgametis Vilniaus universiteto profesorius Arvydas Šliogeris savo darbais turėjo didžiulės įtakos Lietuvos ir Europos filosofijos raidai. Net neabejojame, kad visiems, besidomintiems filosofija, bus įdomu susipažinti su asmenine A. Šliogerio biblioteka ir sužinoti, kokios knygos formavo ir plėtė jo paties mąstyseną,“ – sako G. Kėvelaitienė.

Bibliotekai taip pat buvo padovanota išskirtinių A. Šliogerio dokumentų: diplomų, garsių Lietuvos ir užsienio žmonių filosofui siųstų laiškų, straipsnių iškarpų. Šie dokumentai papildys bibliotekoje esantį filosofo rankraščių fondą.

Biblioteka dėkoja Z. Šliogerienei už pasitikėjimą ir tikėjimą, kad biblioteka gali būti šio didžio žmogaus fondo saugotoja.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija