Kviečiame pakeliauti „Gabrielės keliu…“

2021-aisias metais minime kraštietės, žymios asmenybės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės 160-ąsias gimimo metines. Šią sukaktį kviečiame paminėti jos gimtajame Smilgių krašte. Renginys „Gabrielės keliu…” vyks rugsėjo 10 d. Smilgių etnografinėje sodyboje.

Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka šią žymią kraštietę kvietė prisiminti įvairiomis veiklomis virtualioje erdvėje. Į Smilgių bibliotekos organizuotą „Kahhot“ žaidimą ir interaktyvų žygį, Puziniškio muziejaus pateiktus senovinius aritmetikos uždavinius įsitraukė daug dalyvių ir tapo tikrais „Bitės draugais”. Tad į renginį kviečiami ir visi žaidimų dalyviai.

Renginyje bus pristatyta dar viena svarbi sukaktis, ypač brangi Smilgių krašto žmonėms – 95-eri metai nuo Bitės organizuotų kursų vietos gyventojams Puziniškio dvarelyje. Jie pas „Puziniškio panytę“ išmoko ne tik rašto, bet ir gavo žinių iš įvairių mokslo šakų bei buities ir higienos pagrindų.

Gražiausia dovana šviesiajai Gabrielei – kraštiečių sukurtas spektaklis pagal Bitės ir Žemaitės kūrinį „Litvomanai”. Tai Smilgių kultūros centro Perekšlių padalinio „Saulėgrįža” premjera (vadovė A. Palionienė, scenografė S. Konaverskytė).

Renginiai G. Petkevičaitei-Bitei – viena iš bibliotekos vykdomo projekto „Inovatyvus žvilgsnis į krašto istoriją” veiklų.

Maloniai laukiame renginyje!

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija