Aktorė Regina Kairytė. Fotogr. Gedimino Kudirkos. Iš Reginos Kairytės asmeninio archyvo

Objekto panaudojimo teisės: InC-EDU

Vaidmenų aš nesirinkau, jie mane pasirinko…: aktorei Reginai Kairytei – 70

Regina Kairytė – teatro aktorė, režisieriaus Juozo Miltinio jaunesniosios kartos mokinė. Gimė 1952 m. vasario 25 d. Pociūnuose, Radviliškio r. baigė Smilgių vidurinę mokyklą. Į režisieriaus Juozo Miltinio vadovaujamą teatro studiją Regina Kairytė atėjo 1970 m. ir po trejų metų tapo Panevėžio dramos teatro aktore (dabar Juozo Miltinio dramos teatras).

Šiam teatrui aktorė atidavė daugiau kaip 4 dešimtmečius, ir tie metai nebuvo vienodai dosnūs siūlomais vaidmenimis. Tarnystę teatrui aktorė atliko nuoširdžiai visuose vaidmenyse – ar dideliuose, ar mažuose, visi jie buvo reikalingi teatrui. „Džiaugiuosi, kad ir komedijoje, ir tragedijoje, ir dramoje, ir pasakose vaidinau, visuose žanruose… Niekada nesirinkau, visada vaidinau, ką pasiūlydavo. O gal nemokėjau pati reikalauti. Esu tokia, kokia esu“, – sako R. Kairytė.

Nors visi sukurti vaidmenys brangūs ir vieną išskirti būtų sunku, visgi aktorė su pasididžiavimu prisimena vaidinusi su teatro žvaigždėmis Eugenija Šulgaite ir Dalia Melėnaite spektakliuose „Edipas Karalius“ (rež. J. Miltinis, 1977 m. R. Kairytė – Jokastė), „Mirties šokis“ (rež  J. Miltinis, 1973 m. R. Kairytė – Judita), su Algirdu Paulavičiumi spektaklyje M. Zalytės „Žemės mokestis“ (rež. A. Kėleris, 2007 m. R. Kairytė – Zenta). Įsimintinas ir jos Čelsi Tejer-Vein vaidmuo spektaklyje E. Tompsono „Prie auksinio ežero“ (rež. R. Banionis, 1996 m.).

2019 m. aktorė atsisveikino su teatru ir kolegomis.

Sveikiname gerbiamą aktorę gražaus asmeninio jubiliejaus proga, mylime ir prisimename. Žavimės jūsų nuoširdumu, energija ir elegancija. Linkime geros sveikatos, jaunatviško polėkio bei gyvenimo įvairovės – ieškoti, bendrauti, svajoti…

Fotografijos iš Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos skaitmeninio archyvo,  Juozo Miltinio palikimo studijų centro fondų bei aktorės Reginos Kairytės asmeninio archyvo. Fotografijų autoriai – Kazimieras Vitkus, Virginijus Benašas, Edvardas Korizna, Ingrida Žilėnaitė, Gediminas Kudirka, Saulius Saladūnas bei neišaiškinti fotografai.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Juozo Miltinio palikimo studijų centro informacija

Spektaklių nuotraukos