Pirmoji visos Lietuvos Dainų šventė Kaune. 1924 m. Nuotrauka iš: https://dainusvente.lt/komunikacija/

Interaktyvus testas „Pirmoji Lietuvos dainų šventė ir panevėžiečiai“

Šiais metais minime pirmosios visos Lietuvos Dainų šventės šimtmetį. Šia proga parengėme interaktyvųjį testą „Pirmoji Lietuvos dainų šventė ir panevėžiečiai“. Kviečiame atsakyti į 15 testo klausimų ir sužinoti įdomių faktų apie prieš 100 metų vykusią dainų šventę bei joje dalyvavusius panevėžiečius.

Testą „Pirmoji Lietuvos dainų šventė ir panevėžiečiai“ rasite čia: https://paneveziokrastas.pavb.lt/pavb-testai/pirmoji-lietuvos-dainu-svente-ir-panevezieciai/

Jubiliejinė dainų šventė, kurioje dalyvaus apie 36 tūkst. atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio, prasidės birželio 29 d. Kaune Dainų slėnyje, vėliau iki liepos 6 d. tęsis įvairiose Vilniaus miesto vietose. Ji neatsitiktinai pavadinta „Kad giria žaliuotų“, kaip teigiama dainų šventės koncepcijoje: „Per šimtmetį užaugome kaip valstybė, subrendome kaip visuomenė, sužaliavome kaip giria, kurioje kiekvienas medis turi balsą. Tas balsas – laisvos ir kuriančios Lietuvos balsas. Tas balsas – mūsų atmintis. Tai tavo ir mano balsas, reiškiantis mus vienijančią tradiciją, jos gyvybę“.

Panevėžiui jubiliejinėje Dainų šventėje atstovaus 36 kolektyvai, beveik 1000 dalyvių.

Informaciją parengė
Jolanta Sriubienė
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius