G. Lukoševičiaus nuotrauka

Bibliotekoje – Arvydo Šliogerio darbų ekspozicija

Artėjant vieno iškiliausių šalies filosofų, Panevėžio miesto garbės piliečio Arvydo Šliogerio (1944–2019) 80-mečiui, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Elžbietos Jodinskaitės kraštotyros skaitykloje parengta knygų lentyna, kurioje – jo autoriniai veikalai, vertimai bei straipsniai rinkiniuose. Šalia filosofo asmeninės bibliotekos knygų sudėliota ekspozicija bus nuolatinė.

Biblioteka didžiuojasi, kad būtent jai patikėta saugoti visą unikalų kraštiečio A. Šliogerio dokumentinį paveldą. Jame – rankraščiai, diplomai, garsių Lietuvos ir užsienio žmonių filosofui siųsti laiškai, straipsnių iškarpos ir kt.

A. Šliogerio asmeninė apie 400 knygų biblioteka panevėžiečiams ir miesto svečiams prieinama E. Jodinskaitės kraštotyros skaitykloje. Čia apsilankę sužinosite, kokia literatūra domino garsųjį filosofą, turėjo įtakos ir plėtė jo akiratį. Tai filosofijos, istorijos, teologijos, socialinių mokslų, grožinės kūrybos, literatūros kritikos, meno ir kiti leidiniai įvairiomis kalbomis.

Biblioteka planuoja ir daugiau iniciatyvų A. Šliogerio 80-mečiui paminėti. Sekite mūsų informaciją!