Apie Juozo Miltinio biblioteką – Šiauliuose

Vienas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos turo „Režisieriui Juozui Miltiniui –110“ renginių vyko rugsėjo 7 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje.

Renginyje atidaryta paroda „Žvilgsnis į Juozo Miltinio asmeninę biblioteką“, kurioje išeksponuoti režisieriaus asmeninės bibliotekos leidiniai, pristatytas filmas „Juozas Miltinis. Knygos gravitacija“.

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Asta Preidytė kalbėjo apie selektyviai režisieriaus suformuotą asmeninę biblioteką ir savo Mokytojo palinkėjimus tada dar pradedantiems aktoriams „skaitykite, domėkitės ir keliaukite“, nes taip ne tik pažįstamas pasaulis, bet ir atveriamos savęs pažinimo galimybės.

Filmo režisierius, Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Albinas Kėleris prisiminė filmo sukūrimo aplinkybes ir tą retą progą dar kartą susitikti su kolegomis aktoriais, pasidalinti mintimis apie Mokytoją Juozą Miltinį, kuriam ši biblioteka – žinių šaltinis, iš kurio jis ėmė žinias, jas gėrė ir dalino aktoriams.

Renginys gražiai įsikomponavo į miesto šventės „Modernūs Šiauliai. Šimtmečio istorijos vedami“ renginių visumą.

Informaciją parengė
Angelė Mikelinskaitė
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Juozo Miltinio palikimo studijų centro vedėja
miltinis@pavb.lt