Pandėlio krašto kultūrinio lauko aktualizavimas inovacijų kontekste

Gyvename nuolat besikeičiančiame ir tobulėjančiame informacinių technologijų pasaulyje, kurios skverbiasi į kiekvieną gyvenimo sritį ir kelia naujus iššūkius, todėl Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos projekto „Pandėlio krašto kultūrinio lauko aktualizavimas inovacijų kontekste“ tikslas yra sukurti Pandėlio krašto kultūrą reprezentuojančią infrastruktūrą.

Pandėlio miesto bibliotekoje įrengtos dvi interaktyvios instaliacijos: „Dviratis“ ir „Portretas mene“. Viena iš veiklų – interaktyvi edukacinė kelionė po Pandėlio kraštą interaktyvaus „Dviračio“ pagalba. Bibliotekos lankytojai pagal dvi įdiegtas programas gali keliauti Pandėlio krašto keliais iki pat Latvijos sienos, sustodami stotelėse ir sužinodami apie tas vietas ir iš ten kilusius ar gyvenusius žymius žmones.

Pasivažinėjus „Dviračiu“, galima susipažinti su kita įdomia veikla – interaktyvia menine edukacija „Portretas mene“. Tai terminalas, kuriame yra sukuriamas vaizdas: Pandėlio krašto dailininkų darbai, paveikslai, kuriuose „atsiduria“ edukacijos dalyvis. Nuotrauka užfiksuojama ir ją galima atsisiųsti elektroniniu paštu. Kiekvienas bibliotekos lankytojas gali pasidaryti sau atvaizdą pagal paties pasirinktą Pandėlio krašto menininkų skulptoriaus L. Šepkos, tapytojos M. Bičiūnienės, dailininkų A. S. Kliaugos, R. Bičiūno kūrinį. Tai be galo įdomi galimybė susipažinti su menu, su kūrėjais ir pačiam atsidurti menininko sukurto darbo stiliuje.

Biblioteką puošia aštuoni sieniniai stendai, kuriuose pateikta tekstinė ir vaizdinė informacija apie Pandėlio krašto istoriją, žymius žmones ir lankytinas vietas.

Kviečiame užsukti, pasinerti į virtualią erdvę ir turiningai praleisti laiką. Išbandykime visi kartu naujoves ir patirkime biblioteką iš naujo!

Informaciją parengė
Pandėlio miesto vyresn. bibliotekininkė
Aušra Skaburskienė