Naujai sužymėtos šiaurės Lietuvos paveldo vertybes

Keturios šiaurinės Lietuvos savivaldybės įgyvendino bendrą projektą, kurio metu prie kultūros ir gamtos paveldo objektų buvo įrengti informaciniai stendai, o prie į juos vedančių kelių – kryptį nurodantys kelio ženklai.

„Biržų, Kupiškio, Pasvalio ir Rokiškio rajonų savivaldybes jungiančių turizmo trasų ir turizmo maršrutų informacinės infrastruktūros plėtra“ – taip vadinasi Europos Sąjungos fondų finansuotas projektas. Jo metu iš viso įrengti 179 informaciniai kelio ženklai (Nr. 628 ir 629), kurie padės lengviau pasiekti norimą kultūros ar gamtos paveldo vietą. Kai kuriose iš šių vietų lankytojus nuo šiol pasitiks informaciniai stendai su išsamiais aprašymais ir nuotraukomis. Tokių stendų įrengta 18. Be to, keturių savivaldybių centruose pastatyti 8 didesni informaciniai stendai, kurių abiejose pusėse pateikti miesto ir rajono žemėlapiai bei įdomiausių lankytinų objektų nuorodos. Šie stendai šviečia ir tamsiuoju paros metu. Kadangi projektu buvo sukurtas keturias savivaldybes jungiantis turizmo maršrutas, specialūs stendai skirti bendrai visų keturių rajonų informacijai. Šie stendai įrengti prie pagrindinių savivaldybes jungiančių kelių, poilsio aikštelėse bei kitose vietose, kur žmonių judėjimas intensyvesnis. Pėsčiųjų patogumui miestuose ir gyvenvietėse pastatytos 23 krypties rodyklės, padėsiančios lengviau susiorientuoti vietovėje ir planuoti savo laiką.

Šiuo projektu aktualizuota kelios dešimtys šiaurės Lietuvos paveldo objektų. Siekiama Lietuvos gyventojus skatinti dažniau keliauti ir pažinti savo kraštą, regioną, gerinti atvykstamąjį turizmą. Tai ypač aktualu šiuo metu, kada dėl galiojančių judėjimo apribojimų kelionių į užsienį tenka atsisakyti. Turime puikias galimybes planuoti savo šalies pažinimą ir sulaukus palankių aplinkybių apsilankyti Biržų, Kupiškio, Pasvalio ir Rokiškio kraštuose.

Pasvalio rajono savivaldybės informacija