Teatro dienai – Vyganto Kosmausko plakatų paroda

Kovo 26 d. 14 val. kviečiame į virtualų renginį, skirtą Tarptautinei teatro dienai. Renginio metu bus pristatoma Juozo Miltinio palikimo studijų centre išeksponuota dailininko Vyganto Kosmausko plakatų paroda „Plakatas – kultūrinio gyvenimo ir asmenybės atspindys“. Parodą pristatys J. Miltinio palikimo studijų centro vedėja Angelė Mikelinskaitė, prisiminimais apie dailininką pasidalins publicistė Nomeda Simėnienė.

Renginio transliaciją, o vėliau jo įrašą galėsite pažiūrėti bibliotekos „YouTube“ kanale.

Kovo 27 d. – Tarptautinė teatro diena. Jau antrus metus šią ypatingą dieną minime neįprastomis sąlygomis.

Simboliška, kad Teatro dieną į J. Miltinio namus sugrįžo dailininko, scenografo, grafiko Vyganto Kosmausko (1960–2001) darbai. Dailininko, kuris sukūrė šių namų pirmąją ekspoziciją (1999 m.), gyvavusią beveik dešimtmetį, taip pat talkino rengiant ne vieną parodą J. Miltinio palikimo studijų centre.

Pristatome nedidelę dalį Vyganto Kosmausko kūrybos – spektaklių ir tarptautinių keramikos simpoziumų plakatus ir kviečiame prisiminti šį savitą, jautrų menininką. Vyganto Kosmausko plakatų parodą „Plakatas – kultūrinio gyvenimo ir asmenybės atspindys“, kuri jau išeksponuota Juozo Miltinio palikimo studijų centre ir veiks iki 2021 m. gegužės 31 d., bus galima aplankyti pasibaigus karantino laikotarpiui.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija