Rašykime laiškus iš Lietuvos dvarų!

Šį rudenį keliaukite po Lietuvos dvarus, neaplenkite ir Panevėžio apskrities dvarų, o nukeliavę siųskite „Laišką iš dvaro“ – dalinkitės įspūdžiais su kitais. Geras akimirkas verta įamžinti – jas norisi prisiminti! Lietuvos pilių ir dvarų asociacija organizuoja žaidimą-akciją „Laiškas iš dvaro“ ir dar kartą kviečia aktyviai lankytis ir pažinti Lietuvos dvarus. Įamžintomis kelionių po Lietuvos pilis ir dvarus akimirkomis keliautojai kviečiami dalintis – tegul paveldo atradimai pilyse ir dvaruose bus pastebėti! Kaip ir kiekviename žaidime, aktyviausių dalyvių laukia prizai. Lietuvos pilys ir dvarai, istoriniai pastatai ir senove dvelkianti aplinka – tai viliojančios kelionių po Lietuvą kryptys, vietos, kuriose galima lankytis vėl ir vėl. Atraskime praeities dvelksmo ir išskirtinės auros paveldo objektus – pirmąkart arba iš naujo. Juk pažinti čia galima itin daug – dvarų estetiką, architektūrą, aplinką, parkus, tradicijas, papročius, senąsias vertybes…

Kaip dalyvauti projekte „Laiškas iš dvaro“

Atvykę į dvarą ar pilį, paieškokite, kas būtent jums daro didžiausią įspūdį, yra didžiausias atradimas ar įkvėpimas, labiausiai nustebina ar sužavi. Lietuvos pilių ir dvarų asociacija kviečia visus šiuos įspūdžius įamžinti dar vienu puikiu būdu – parašant laišką iš dvaro. Norinčius dalyvauti žaidime kviečiame svetainėje lietuvos.dvarai.lt pasirinkti norimą dvarą, arba susidaryti maršrutą po pilis ir dvarus, o apsilankius – rašyti ir siųsti laiškus. Tai galima daryti keletu būdų. Laiškus iš dvaro galima rašyti ranka, kūrybingai apipavidalinti, – galbūt jūsų laišką papuoš augalo šakelė, antspaudas ar nedidelis piešinys. Taip pat interneto svetainėje galima rasti jau paruoštų blankų, juos galima parsisiųsti ir atsispausdinti. Parašytus laiškus Lietuvos pilių ir dvarų asociacijai galima siųsti paprastu arba elektroniniu paštu.

Galima rašyti ir virtualų laišką iš dvaro (nuorodą rasite svetainėje lietuvos.dvarai.lt taip pat laiskas.dvarai.lt), dalintis gražiausiomis dvaruose padarytomis fotografijomis ir atradimais. Dalindamiesi socialiniuose tinkluose būtinai žymėkite: #laiskasisdvaro.

Daugiausiai dvarų aplankiusiems ir įdomiausių laiškų autoriams Lietuvos pilių ir dvarų asociacija skirs prizus.

Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos projektą „Laiškas iš dvaro“ iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.


Parengta pagal Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos informaciją