Juozo Miltinio kultūrinis paveldas – gyvai ir su papildyta realybe

Spalio 20 d. 16 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos (Respublikos g. 14) I aukšto erdvėje vyks projekto „Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida, pasitelkiant papildytos realybės technologijas“ pristatymas.

Įgyvendinant projektą sukurti informaciniai stendai su papildyta realybe, pasiekiama iš mobilios aplikacijos programėlės. Tai saugomo Juozo Miltinio kultūrinio paveldo ir Miltinio namuose saugomų kultūros vertybių, taip pat jo teatro, kūrybinio palikimo pristatymas miesto ir regiono bendruomenei.

Lankytojams apie programėlę papasakos, jos veikimo principus ir galimybes pristatys vienas iš sumanymo įgyvendintojų Tadas Žižiūnas – skaitmeninių sprendimų kultūros paveldui kūrėjas.

Vienas įdomiausių projekto išpildymų, tai, ką galima rasti Miltinio namuose ir pamatyti Panevėžyje – dabar jau pasiekiama ir per nuotolį, atsisiuntus mobiliąją aplikaciją – sukurta interaktyvi prieiga prie saugomo Juozo Miltinio kultūrinio paveldo, suprogramuota papildytos realybės programėlė.

Aštuoni stendai pasakoja Miltinio ankstyvąją biografiją, pristato senąjį teatrą, autentiškas Miltinio namų erdves, šiuolaikišką ir inovatyviai įrengtą naująją ekspoziciją, dabartinį Juozo Miltinio dramos teatrą. Šis stenduose pateiktas informacinis turinys dabar praturtintas per papildytą realybę pasiekiamais vaizdais, 3D ir garsiniais pasakojimais.

Stendus ir juose patraukliai atskleistą turinį apie Miltinį, jo namus ir teatrą lankytojai galės apžiūrėti ir gyvai apsilankę, ir atsisiuntę mobiliąją papildytos realybės programėlę. Ji sukurta ir pritaikyta tiek „Android“, tiek „iOS“ sistemoms, lietuvių ir anglų kalbomis įgarsinti tekstai. Šį galutinį rezultatą – kilnojamą parodą, praturtintą papildytos realybės technologijų galimybėmis, pristatome ir miesto, ir regiono kultūros įstaigose.

Projektą finansuoja

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija