Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida su papildytos realybės technologijomis

Užbaigtas ir visuomenei pristatytas projektas „Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida, pasitelkiant papildytos realybės technologijas“ bei jo rezultatai. Šio projekto sumanymas – pristatyti Juozo Miltinio palikimą už jo namų sienų, su kilnojamąją ekspozicija keliauti lyg su virtualiu muziejumi: sukurta interaktyvi prieiga prie Juozo Miltinio kultūrinio paveldo, suprogramuota papildytos realybės programėlė.

Pirmajame projekto etape buvo sukurta kilnojama ekspozicija su J. Miltinio ankstyvąja biografija, Senojo teatro vaizdais, autentiška J. Miltinio namų erdve, šiuolaikiška ir inovatyviai įrengta naująja ekspozicija, dabartiniu Juozo Miltinio dramos teatru ir režisuotų spektaklių autentiškais vaizdais. Ekspozicija pagal temas išdėstyta aštuoniuose stenduose.

Dabar visos šios erdvės pasiekiamos per nuotolį, į išmanųjį telefoną ar planšetę atsisiuntus mobiliąją aplikaciją „Miltinis“.

Apžiūrint ekspoziciją su šia programėle vaizdai atgyja 3D formatu, prieinami 360 laipsnių. Perteikiamas turtingas kultūrinis teatro paveldas ir J. Miltinio įdomiausi bei svarbiausi gyvenimo ir kūrybos epizodai. Realius objektus – Senąjį teatrą, dabartinį Juozo Miltinio dramos teatrą, Juozo Miltinio memorialinio buto ekspoziciją – galima apžiūrėti virtualiai, pakeliauti po teatro erdves ten, kur paprastai žiūrovas nepatenka, apžiūrėti Senąjį teatrą iš paukščio skrydžio. Taip pat išgirsti garsinį pasakojimą, pamatyti 3D modelius, videomedžiagą, panoramines nuotraukas.

Projekto kūrėjai tiki, kad tai įdomiai supažindins su turtingu saugomu kultūros paveldu ir J. Miltinio namuose, ir už jų ribų.

Interaktyvią prieigą prie Juozo Miltinio kultūrinio paveldo rasite čia.

Daugiau apie projektą „Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida, pasitelkiant papildytos realybės technologijas“ pirmąjį etapą ir antrąjį etapą.

Finansuoja:

Panevėžio miesto savivaldybė

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija