Nuotrauka iš: https://lrkm.lrv.lt/lt/naujienos/iteiktos-2023-metu-kulturos-ministerijos-premijos/

Įteiktos 2023 m. Kultūros ministerijos premijos

Gruodžio 13 d. LR kultūros ministras Simonas Kairys Nacionalinėje dailės galerijoje įteikė šių metų Kultūros ministerijos premijas. Apdovanojimus pelnė per 20 įvairioms sritims atstovaujančių kūrėjų, kultūros ir meno darbuotojų iš visos Lietuvos.

Panevėžietis dirigentas, pedagogas Remigijus Vilys už svarų indėlį puoselėjant pučiamųjų instrumentų muzikos kultūrą ir tradicijas Lietuvoje, jų garsinimą svetur pelnė aukščiausią LR Kultūros ministerijos apdovanojimą – garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Premija už etninės kultūros ir nematerialaus kultūros paveldo puoselėjimą ir skleidimą įteikta Pasvalio rajono kultūros centro Valakėlių skyriaus kultūrinių veiklų organizatorei Linai Bartašienei ir meno kolektyvų vadovui Albertui Bartašiui, šiame kultūros centre sukūrusiems išskirtinį etninės kultūros židinį.

Kultūros ministerijos premijos už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose laureate tapo Rokiškio kultūros centro kultūrinių renginių, valstybinių, miesto švenčių, istorinių-biografinių spektaklių režisierė ir organizatorė Neringa Danienė. Laureatė – tarptautinių teatrų festivalių „Interrampa“ ir „Theater Cluster“ pagrindinė koordinatorė, kitų tarptautinių teatrinių projektų vadovė. 2022 metais Rokiškio kultūros centro liaudies teatras, vadovaujamas N. Danienės, pelnė Lietuvos nacionalinio kultūros centro įsteigtą apdovanojimą ,,Aukso paukštė“.

Sveikiname kraštiečius!

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus informacija