Startuoja nauja interneto svetainė miltinis.lt

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia į naują Juozo Miltinio memorialinio buto interneto svetainę miltinis.lt!

Palyginti su senąja, sukurta dar 2006 metais, ji visiškai pakito ir turiniu, ir dizainu, ir technologiškai.

„Ankstesne versija siekėme aktualinti ir skleisti skaitmenintą saugomą turtingą kultūrinį paveldą Juozo Miltinio ir Kazimiero Vitkaus fonduose, sudaryti internetinę prieigą vartotojui mokslo ir tyrinėjimo tikslais. Tai buvo tarsi duomenų bazė. Dabartinė – pažintiniams tikslams, sklaidai. Ja norime šiuolaikiškai, patraukliai pristatyti veiklas, aktualijas, pasidalinti naujienomis. Yra ir interaktyvus momentas – lankytojas gali paskambinti Juozui Miltiniui“, – sako vyr. bibliotekininkė Angelė Mikelinskaitė.  

„Naujoji svetainė patogesnė vartotojui, nes sukurta naudojant šiuolaikiškas technologijas, prisitaiko prie visų ekranų dydžių – išmaniojo telefono, planšetės ir kt. Be to, dabar lengvai pasiekiama kontaktinė informacija, atsirado interaktyvus žemėlapis su memorialinio buto vieta – labai paprasta naudojant mobiliuosius įrenginius matyti maršrutą iki jo“, – teigia inžinierius programuotojas Aivaras Neimontas.

Miltinis.lt atnaujinimo darbus atliko bibliotekos specialistų komanda. Prireikus tinklapis bus tobulinamas – atsižvelgus į bibliotekos ir vartotojų poreikius, informacinių technologijų naujienas bei kt.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija