2016 m. vasaros parolimpinių žaidynių logotipas

Prisiminkime panevėžietes parolimpietes

Rugsėjo 7–18 d. Rio de Žaneire, Brazilijoje vyksta XV vasaros parolimpinės žaidynės. Lietuvai atstovauja 13 sportininkų: irkluotojas, plaukikas, dziudoistas, 4 lengvaatlečiai ir šešių žaidėjų golbolo komanda. Šia proga prisiminkime Panevėžio parolimpietes lengvaatletes Sigitą Markevičienę ir Dangutę Skėrienę.

Bėgikė Sigita Markevičienė – vienintelė neregė sportininkė, dalyvavusi net penkiose parolimpinėse žaidynėse, pelniusi tris sidabro ir tris bronzos medalius. Už sportinius laimėjimus, už šalies garsinimą ne kartą apdovanota padėkos raštais, diplomais ir medaliais. 1996 m. jai įteiktas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino 3-iojo laipsnio ordinas. Lietuvos Respublikos kūno kultūros ir sporto departamentas 1992 m. ir 1996 m. lengvaatletę apdovanojo medaliais „Už aukštus sporto pasiekimus“. 2007 m. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas S. Markevičienę pagerbė Kilnaus sportinio elgesio garbės diplomu.

Disko metikė Dangutė Skėrienė dalyvavo trejose parolimpinėse žaidynėse ir pelnė aukštas prizines vietas. 2011 m. ji išrinkta į geriausiųjų Lietuvos neįgaliųjų sportininkų dešimtuką.

Plačiau apie šias sportininkes ir jų įspūdžius iš parolimpinių žaidynių – Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos parengtoje virtualioje parodoje „Panevėžiečiai – olimpinių ir parolimpinių žaidynių dalyviai“.

Kviečiame pasidomėti!

Informaciją parengė
Aušra Veličkienė
Krašto kultūros dokumentavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė
ausra.velickiene@pavb.lt