Esu visas teatras… Aktoriui ir režisieriui Vaclovui Blėdžiui – 100

Gruodžio 8 d. 15 val. kviečiame į virtualų renginį „Esu visas teatras…“, skirtą Vaclovo Blėdžio 100-osiomis metinėms paminėti. Renginį moderuos aktorius Albinas Kėleris. Dalyvaus aktorius Enrikas Kačinskas, J. Miltinio palikimo studijų centro vedėja Angelė Mikelinskaitė. Renginio metu bus pristatoma Juozo Miltinio palikimo studijų centre išeksponuota paroda „Esu visas teatras…“, skirta Vaclovo Blėdžio jubiliejinei sukakčiai paminėti.

Renginio transliaciją, o vėliau jo įrašą galėsite pažiūrėti Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos „YouTube“ kanale.

Šiais metais gegužės 27 dieną režisieriui, kino ir teatro aktoriui Vaclovui Blėdžiui (1920–1999) sukako 100 metų. Iškilios asmenybės 100-mečio minėjimo metams pažymėti Juozo Miltinio palikimo studijų centre dabar parengta paroda „Esu visas teatras … Aktoriui ir režisieriui Vaclovui Blėdžiui – 100“, o portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ galima pamatyti virtualią parodą „Vaclovas Blėdis. Gyvenimas, atiduotas teatrui“.

Per unikalią teatro archyvo medžiagą, dokumentus, fotografijas, buvusių teatro aktorių prisiminimus atsiveria įdomus ir savitas aktoriaus gyvenimo ir kūrybos kelias, jo vieta teatro gyvenime, atsiskleidžia įvairiapusė visuomeninė veikla.

Vaclovas Blėdis – vienas žymiausių Panevėžio dramos teatro pirmosios kartos aktorių, legendinio režisieriaus Juozo Miltinio mokinys, ilgametis jo bendražygis. Panevėžio dramos teatro repertuaro spektakliuose Vaclovas Blėdis ne tik išsiskyrė charakteriniais vaidmenimis teatre, sukūrė įsimintinus personažus kine, bet ir pats režisavo. Ne mažiau svarbus jo vaidmuo, telkiant teatro kolektyvą, tarpininkaujant tarp aktorių ir režisieriaus. Vaclovas Blėdis  – Juozo Miltinio testamento vykdytojas, Panevėžio miesto garbės pilietis, ženkliai prisidėjęs prie režisieriaus Juozo Miltinio idėjų sklaidos ir jo atminimo įamžinimo.

Į fotografijų parodą „Esu visas teatras … Aktoriui ir režisieriui Vaclovui Blėdžiui – 100“, kuri Juozo Miltinio palikimo studijų centre veiks iki 2021 m. sausio 31 d., pakviesime pasibaigus karantino laikotarpiui.

Paroda iš projekto „Jubiliejai po Melpomenės ženklu“, kurį remia Panevėžio miesto savivaldybė.

 

 

 

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija