Nauja knyga apie Panevėžį ir panevėžiečius

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka įsigijo knygą Dvidešimt metų drauge. Puoselėjantys gimtojo Panevėžio atmintį“ (2020). Tai knyga apie daugiau kaip du dešimtmečius gyvuojantį Vilniaus panevėžiečių klubą „Nevėžis“. Joje pateikta išsami klubo veiklos apžvalga nuo jo įkūrimo (klubo įstatai įregistruoti 1999 m. balandžio 16 d.) iki pat 2019-ųjų pabaigos. Tačiau tai nėra vien tik klubo darbų ir renginių kronika. Klubo nariai parengė ir publikavo daug įdomios ir vertingos medžiagos apie Panevėžio bei viso krašto istoriją, iškilius jo žmones, garsinusius miestą šalyje ir už jos ribų.

Kaip rašoma knygos anotacijoje, „skaitydami šį savotišką dienoraštį susitiksite su galerija Panevėžyje gimusių, iškilias jo gimnazijas baigusių, po pasaulį pabirusių, didelės įtakos Lietuvos menui, mokslui, švietimui, ekonomikai, sportui turėjusių žmonių. Knygoje rasite tai, kas pasitarnaus mūsų miesto, visiems brangaus Panevėžio, istorijai“.

Knygos sudarytojai – šio klubo nariai Mykolo Romerio universiteto profesorė muzikologė Rita Aleknaitė-Bieliauskienė ir socialinių mokslų daktaras, 20 metų vadovavęs šiam panevėžiečių klubui Vilniuje Bronius Kačkus.

Leidinį rasite Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus skaitykloje (Respublikos g. 14, II a.), o keletą jos ištraukų galite peržiūrėti čia 

Kviečiame!

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriaus informacija