Laimutė Liesytė spektaklyje „Mano šeima“. 1959 m. Fotogr. Kazimiero Vitkaus. PAVB FKV-149/8-3

Objekto panaudojimo teisės: InC-EDU

Virtuali paroda aktorei Laimutei Liesytei prisiminti

Liepos 20 d. aktorei Laimutei Liesytei-Pažemeckienei (1932–2003) sukanka 90 metų.

Laimutė Liesytė – režisieriaus Juozo Miltinio mokinė, Panevėžio dramos teatro aktorė. Gabi matematikė, dvejojusi tarp medicinos ir teatro, pasirinko teatrą. Panevėžio dramos teatre kūrė nepamirštamus vaidmenis, buvo mylima ir gerbiama žiūrovų. Kūryba teatro scenoje truko 22 metus.

Aktorės jubiliejinei sukakčiai pažymėti Juozo Miltinio memorialinio buto darbuotojos parengė virtualią parodą „Spindėjusi trumpai, bet ryškiai. Aktorei Laimutei Liesytei – 90“.

Parodoje publikuojamos Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Juozo Miltinio memorialiniame bute saugomos Kazimiero Vitkaus ir Juozo Miltinio fondų fotografijos, dokumentinė medžiaga bei fotografijos iš Mariaus Pažemecko asmeninio archyvo.

Nuoširdžiai džiaugiamės ir esame dėkingos aktorės Laimutės Liesytės sūnui Mariui Pažemeckui už pagalbą ir geranoriškumą, rengiant parodą, atrenkant dokumentus ir fotografijas bei pasidalinant jautriais prisiminimais apie savo pačius brangiausius žmones.

Marių su mama siejo šiltas ir artimas ryšys, todėl jam nepaprastai svarbu saugoti mamos prisiminimą, palaikyti ryšį su mamos buvusiais kolegomis aktoriais. Patyręs mamos meilę ir begalinį rūpestį, dabar jis apgaubia tuo rūpesčiu kitus, taip įprasmindamas brangių žmonių atminimą.

Liepos 20 d. 16 val. Juozo Miltinio memorialiniame bute (Algirdo g. 54-19) pasidalinsime prisiminimais apie aktorės Laimutės Liesytės kūrybinius metus teatre.

Kviečiame apsilankyti virtualioje parodoje.

Regina Grigaliūnienė
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos
Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyrius