2023 m. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai. P. Židonio nuotrauka

Panevėžyje įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“

Šiandien Panevėžio miesto dailės galerijoje vyko iškilminga Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalių „Tarnaukite Lietuvai“ įteikimo ceremonija. Šiais metais LR Seimo įsteigti medaliai įteikti šešiolikai laureatų.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą apdovanota Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Krikščiūnienė, už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes – panevėžietė istorikė, publicistė, poetė Joana Viga Čiplytė.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą taip pat buvo pagerbti Anykščių jaunimo klubas, Anzhelika Ibrahimova, Virginijus Strolia.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą apdovanojimai įteikti Virgilijui Juozui Čepaičiui, Artūrui Grigucevičiui, Jolitai Kuncaitienei, Arnui Zmitrai.

Apdovanojimai už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje įteikti Arvydui Ašmonui, Zita Lukošiūnienei, Leonardai Daujutei-Šarakauskienei, Juozui Žitkauskui.

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes apdovanoti Vytautas Mykolas Almanis, Danutė Mukienė, Jurgis Usinavičius.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“ už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus.

Kandidatūras medaliui teikia valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros įstaigos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos ir kiti juridiniai asmenys.

Apdovanojimas medaliu įsteigtas pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Parengta pagal Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informaciją